Connect with us

Eveniment

Ajuta-i si tu! Sprijin impresionant pentru doua familii din Mondial din partea a doua licee din Lugoj si Nadrag

Publicat

în

foto aurel vlaicu lugoj actiune craciun donatii gest frumos (9)

Un Moș Nicolae adevărat, pe care nu îl vor uita prea curând! Două familii nevoiașe au fost ajutate săptămâna aceasta de către elevii clasei a XII-a F a Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj, cărora li s-au alăturat 100 de elevi, părinți și profesori din Nădrag, din partea Liceului Tehnologic “Traian Grozavescu”. Familia Căldăraș, cu 4 copii de 11 luni, 3 ani, 5 ani și 7 ani, trăiesc din 160 de lei pe lună alocația copiilor. Nu au curent, apă, canalizare, toaletă sau orice ține de igienă. Părinții mult prea tineri și cu puțină educație nu și-au găsit până acum un loc de muncă, motiv pentru care se descurcă foarte greu.

A doua familie ajutată este familia Ciutac, compusă din mama văduvă și cei 5 copii ai săi, 3 fete și 2 băieți, dintre care băiatul cel mare este olimpic la matematică, obținând locul 2 pe județ în clasa a 4-a. Deoarece mama nu lucrează pentru că fetița cea mică are un handicap, situația lor este una la fel de dramatică. Totuși, aici elevii lugojeni și nădrăgeni au găsit curent electric și o familie fără datorii. Copiii sunt toți școlarizați și au chiar rezultate foarte bune. Aceștia sunt foarte îngrijiți și toți banii pe care mama lor îi câștigă, adică 330 de lei din ajutorul social, ii investește în cei mici, din alocația copiilor plătind utilitățile la casa, dacă se pot numi așa.

Organizatorii lăudabilei acțiuni au fost profesoara Olariu Adriana Ionela, din partea Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj și profesoara Crăciun Alina, din partea Liceului Tehnologic “Traian Grozavescu” din Nădrag. Acțiunea s-a desfășurat în cartierul Mondial-Bocșei din oraș, acolo unde o sumedenie de familii se află în situații similare sau chiar mai grave decât cele două sprijinite de către elevii celor două unități de învățământ.

Produsele oferite nevoiașilor au fost  20 de pungi de paste,150 de borcane cu diverse alimente pentru iarnă, 120 de conserve, 20 de kilograme de făină, 20 de kilograme de zahăr, 20 de litri de ulei, 10 kilograme de orez, 20 de kilograme de cartofi, fructe, dulciuri, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și pentru adulți, dar și rechizite școlare și 5 saci de lemne.

„Pe viitor dorim să înființăm un ONG  prin care să ajutăm mai multe familii. Deocamdată aceste acțiuni sunt făcute prin intermediul celor două licee cu ajutorul elevilor, profesorilor și directorilor, dar oricine poate ajuta. Dacă vreți să întindeți o mână de ajutor, așteptăm orice binevoitori să ne contacteze la liceu sau pe paginile noastre de Facebook”, ne-a declarat Adriana Olariu, profesor coordonator.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Vlad Grigorescu vine cu BeLIEve, un nou show de magie, la Lugoj

Publicat

în

Vlad Grigorescu, unul dintre cei mai renumiți artiști iluzioniști din România, vine la Lugoj cu un nou spectacol. Intitulat BeLIEve, show-ul va cuprinde atât numere de mentalism, cât și magie de tip close-up și de scenă.

Reprezentația va avea loc pe 30 martie, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu”. Biletele se găsesc pe iabilet.ro sau pot fi cumpărate direct de la magazinele Flanco din oraș. Prețul unui bilet este de 25 de lei.

Pe lângă faptul că face parte din echipa iUmor, Vlad Grigorescu este unul dintre artiştii de top ai României. Este considerat cel mai bun din domeniul său, mentalismul, fapt ce reiese din numărul mare de spectacole şi de fani pe care i-a câştigat de-a lungul timpului.

Este un magician cu un stil original, show-urile lui fiind pe cât de amuzante, pe atât de pline de substanţă. Cu sute de ore pe scenă şi în studiourile TV, Vlad Grigorescu este, cum spune și Andi Moisescu, unul dintre cei mai buni entertaineri pe care îi are România.

Citiţi mai departe

Eveniment

Concert special Adrian Sărmășan dedicat Zilei Femeii la Lugoj

Publicat

în

Un concert cu adevărat special dedicat Zilei Femeii va avea loc la Lugoj. Evenimentul are loc luni, 11 martie, cu începere de la orele 19:00. Locația evenimentului este Clubul Space Bowling. În centrul atenției vor fi reprezentantele sexului frumos, pentru care organizatorii au pregătit un recital de excepție.

Va urca pe scenă nimeni altul decât Adrian Sărmășan, cantautor și poet. Adrian Sărmășan este cunoscut pentru melodii precum “Dă-mi tinerețea înapoi”, “Iubește-mă ca pe-o vacanță” sau “Voi rămâne aici”.

Intrarea la eveniment se face doar pe bază de rezervare. Pentru informații, puteți suna la numărul de telefon 0724.070.833 sau direct la Clubul Space Bowling.

Citiţi mai departe

Eveniment

Bărbatul care și-a băgat în comă un consătean, arestat preventiv pentru 30 de zile și acuzat de tentativă de omor

Publicat

în

Bărbatul care și-a băgat în comă un consătean, după ce l-a bătut cu bestialitate în fața birtului din Sărăzani, comuna Bârna, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii timișeni au schimbat acuzația în cea de tentativă de omor, de la cea de loviri și alte violențe și mai apoi cea de vătămare corporală.

Starea victimei agresorului este în continuare gravă, bărbatul de 44 de ani fiind în continuare în comă la un spital din Timișoara și sub atenta supraveghere a medicilor. Potrivit anchetatorilor, medicii vor decide în aceste zile dacă îl vor supune sau nu pe bărbat unor intervenții chirurgicale.

Întreaga scenă dintre cei doi bărbați a avut loc vineri seara la Sărăzani, sat aparținător de comuna Bârna. În jurul orelor 22:30, după ce birtul din sat s-a închis, atacatorul de 28 de ani a rămas în fața localului, refuzând să plece acasă, alături de un alt amic.

Între timp, victima a ajuns în zonă cu o mașină, fapt ce l-a deranjat pe agresorul bine amețit de aburii alcoolului. După ce s-au luat la harță, între cei doi a început un conflict fizic.

După ce și-au împărțit pumni și picioare, victima a ajuns la spitalul din Timișoara cu răni deosebit de grave, fiind acum în comă. Potrivit anchetatorilor, medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale bărbatului de 44 de ani.

Potrivit Noului Cod Penal, tentativa de omor se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate. Când pentru infracţiunea consumată legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă, iar instanţa s-ar orienta spre aceasta, tentativa se sancţionează cu pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.

Citiţi mai departe

Cele mai citite