Connect with us

Administrație

AJUNG? 100 de mii de lei pentru CSM Lugoj de la consiliul local in sedinta din noiembrie! Reactia lui Bogdan Paul

Publicat

în

DSC_6920În ședința de consiliu din această lună, pe masa consilierilor va ajunge o nouă rectificare bugetară, tot pozitivă, care va conține un punct referitor la Clubul Sportiv Municipal Lugoj, care se află acum într-o situație financiară gravă. Mai exact, mai multe voleibaliste ale clubului nu și-au mai primit banii de câteva luni bune, în timp ce altele nu au primit primele pentru meciurile câștigate de câțiva ani. Consilierilor le va fi prezentată propunerea de majorare a fondurilor CSM cu încă 100 de mii de lei, sumă despre care și primarul Boldea spune că este, din păcate, una prea mică pentru problemele financiare actuale ale clubului.DSC_7806

„Știm că este o sumă mică și știm că nu se vor rezolva toate problemele, în special cele de la volei, dar trebuie să ajutăm cumva. Bugetul pe acest an al clubului sportiv a fost de 11 miliarde de lei vechi, însă cumva acești bani nu au fost de ajuns, deși calculele inițiale arătau că vor fi mai mult decât suficienți”, a declarat astăzi primarul Francisc Boldea.

DSC_7759

În realitate, problema clubului ca întreg este una mult mai… serioasă din punct de vedere financiar. „Momentan nu am toate datele, le voi avea în curând, dar această sumă pe care sperăm să o primim nu acoperă nici măcar problemele financiare ale echipei de volei, secție care folosește cei mai mulți bani, în niciun caz cele ale clubului în general. Nu mai vorbim deci de celelalte secții, care au fost și ele implicate în competiții și așteaptă acum să își primească banii”, ne-a declarat Bogdan Paul, directorul Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Gammet 2000
Citiţi mai departe
3 Comments

3 Comments

 1. adrian

  12 noiembrie 2013 at 19:46

  nu ajung, raspuns scurt

 2. boro

  12 noiembrie 2013 at 22:41

  Că ajung, că nu ajung, din păcate Bogdan e neputincios în această situaţie. Sunt curios ce promisiuni i-a făcut primarul când şi-a depus candidatura la şefia CSM Lugoj?, sau mai rău, după aceea… Este o situaţie dificilă, iar nimeni nu-şi asumă acest lucru. Mai ales principalul vinovat…Care de un an şi jumătate amăgeşte întrg oraşul. În acest caz sunt duşi cu zăhărelul jucătoarele şi cei de pe banca tehnică…Dar este posibil la iarnă să avem deznodământul final. Ori labal, ori la spital ( după clasica expresie ) !

  • boro

   13 noiembrie 2013 at 15:04

   Îmi cer scuze pentru micile greşeli de redactare !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii locali, covocați pentru transferul terenului de la MApN. Ce ofertă de nerefuzat are Primăria

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea i-a convocat pe consilierii locali, în 18 iulie, la o ședință extraordinară, pentru o nouă discuție privind situația transferului terenului ce aparține MApN, de pe str. Timișoarei.  Proiectul fost propus de nenumărate ori de primar și a fost respins, consilierii din opoziție nefiind de acord cu transferul.

Este vorba despre 8.250 mp, teren și clădiri, pentru care MApN cere la schimb 30 de apartamente la cheie. Până luna trecută, consilierii locali din opoziție au refuzat acest schimb, deoarece valoarea apartamentelor ar fi mult mai mare decât cea a imobilului pe care municipalitatea ar urma să-l primească.

La ultima ședință a Consiliului Local, de la sfârșitul lunii iunie, viceprimarul Cristian Galescu a anunțat că Primăria Lugoj a găsit o soluție pentru nemulțumirea consilierilor locali. Banii pentru construirea apartamentelor ar urma să fie alocați de Agenția Națională pentru Locuințe.

“Din punctul meu de vedere respingerea proiectului (n.r. la ultima ședință) a fost un lucru total nejustificat pentru că am încercat diverse soluții și de data aceasta chiar am găsit una favorabilă, dar din păcate un număr de consilieri locali au fost împotrivă și au considerat că nu trebuie să voteze acest punct. Soluția la care noi am ajuns, în urma consultărilor cu Ministerul Apărării Naționale, a fost ca dânșii să ne cedeze acel teren și clădirea de acolo, iar noi să le dăm un număr de 30 de apartamente, care nu vor fi făcute, cum era până acum, din bugetul local, ci cu bani de la Agenția Națională pentru Locuințe. Am discutat cu cei de la ANL, am găsit sprijin și înțelegere și ne-au spus că vor finanța pentru acel cartier un număr de 150 de locuințe.  Dintre acestea, primele 30 ar urma să fie acordate MApN-ului, conform protocolului. Astfel bugetul local ar fi degrevat de orice cheltuială și nu văd niciun motiv pentru care colegii consilieri să nu voteze acest proiect. Până acum, motivul a fost că este neavantajos pentru Lugoj. Acum Lugojul primește ceva de la Ministerul Apărării, în mod gratuit și cedează ceva care va fi făcut de către ANL, fără bani de la bugetul local”, a declarat viceprimarul Lugojului, la ultima ședință în care s-a discutat acest proiect.

Citiţi mai departe

Administrație

S-au încheiat lucrările la toboganul de la ștrand. Când ar putea fi dat în folosință

Publicat

în

Bazinul cu tobogane de la ștrandul din Lugoj rămâne închis cel puțin până la finalul lunii iulie. Reprezentanții Primăriei Lugoj a anunțat că în aceste zile că lucrările s-au încheiat și în prezent se află în probe.

„Pentru punerea în folosință a toboganului din incinta Ștrandului Municipal, precizăm că în această săptămână au fost finalizate probele la bazinul cu topogane, urmând ca săptămâna viitoare să se facă recepția și imediat darea lui în folosință”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj, printr-un comunicat de presă.

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

Șapte familii din Lugoj au primit locuințe ANL. Încă trei apartamente sunt libere

Publicat

în

Primăria Lugoj a anunțat printr-un comunicat de presă că s-a făcut repartizarea locuințelor vacante de la blocul ANL de pe strada Caransebeșului scara 1.

Au fost libere șapte apartamente, dintre care șase cu o cameră și un apartament cu două camere. Acestea au fost repartizate în funcție de pozițiile ocupate pe lista de priorități aprobată de Consiliul Local Municipal Lugoj.

„În ordinea punctajului, persoanele de pe lista aprobată de Consiliul Local, au fost contactate și chemate la sediul primăriei unde au putut să aleagă unul dintre cele șapte apartamente libere. Dintre cele 10 persoane care au venit, doar patru au acceptat repartiția, astfel încat, trei apartamente sunt în continuare libere. În perioada următoare procedura se va repeta astfel încât să se repartizeze și celălalte apartamente”, se arată în comunicatul de presă.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite