Connect with us

Actualitate

Afacere lugojeană. Primăria vrea să dea MApN-ului 30 de locuinţe la cheie pentru un imobil în paragină!

Publicat

în

În şedinţa Consiliului Local Lugoj de joi, 21 decembrie, primarul Francisc Boldea le cere aleşilor locali să aprobe solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Municipiului Lugoj a unei părţi din imobilul 1252 (teren şi construcţii), situate în Lugoj, pe str. Timişoarei nr.124.

Conform proiectului de hotărâre, ce ajunge pe masa consilierilor locali, suprafaţa de 8.250 mp va intra într-un program de sistematizare, în termen de 5 ani, în vederea realizării de utilităţi necesare cartierului Militari, de reabilitare şi transformare a Pavilionului A4 în locuinţe, cu fonduri de la bugetul local.

În schimbul acestui transfer, Consiliul Local Municipal Lugoj se obligă să transmită din domeniul public al Municipiului în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale un număr de 30 de locuinţe, împreună cu terenul aferent acestora.

Surse din administraţia locală susţin că afacerea este extrem de păguboasă pentru municipiul Lugoj. Dacă valoare unei locuinţe oferite MAPN ajunge la circa 30.000 de euro, rezultă că pentru suma de 900.000 de euro, Primăria Lugoj primeşte un teren de 8.250 mp şi un imobil aflat în paragină.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Peste 350.000 de țigarete confiscate în urma unei acțiuni de amploare la Lugoj, Timișoara, Arad și Suceava

Publicat

în

Record de țigarete de contrabandă confiscate de către polițiști la Lugoj, Timișoara și Arad. În data de 26 iunie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș împreună cu polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Arad și Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Timișoara,  au efectuat 18 percheziţii domiciliare, pe raza județelor Timiș (15), Arad (2) și Suceava (1).

Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi comercializat pe raza județelor Timiș și Arad, țigări nemarcate și nesupuse nesupuse regimului accizării, provenite de pe raza județului Suceava.

Activitățile desfășurate vizează șase bărbați cu vârste cuprinse între 43 și 68 de ani, presupuse a fi implicate în comiterea infracțiunii. În urma perchezițiilor, la locuințele percheziționate, polițiștii au descoperit peste 356.560 de țigarete, 10 l de alcool, 31.290 de lei și 2 arme neletale, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cele 6 persoane au fost conduse la  sediul poliției pentru audieri. 4 bărbați cu vârste cuprinse între 43 și 46 de ani au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș, Arad și Suceava, Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Arad și Suceava, Serviciului de Investigații Criminale, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

Mascații au descins la 18 locații din Lugoj, Recaș, Timișoara, Arad și Suceava, la contrabandiștii de țigări

Citiţi mai departe

Actualitate

Cel mai nou magazin de haine din Lugoj, deschis pentru clienți

Publicat

în

Un nou magazin de haine și-a deschis porțile la Lugoj. Cu o ofertă bogată de haine și încălțăminte pentru femei, bărbații și copii, cu produse de calitate la prețuri decente, s-a deschis de curând la Lugoj BIG Mag. La noul magazin BIG Mag, situat pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 22, la parterul blocului turn din centrul orașului, găsiți haine și îmbrăcăminte de sezon, rochii, pantaloni, blugi, sacouri, salopete, colanți, cămăși, rochii pentru ocazii speciale dar și articole de îmbrăcăminte sport, treninguri de bumbac sau tricouri toate, modele noi. 

În magazin veți găsi o gamă largă de produse textile de firmă, accesorii și încălțăminte de calitate. Clienții au la dispoziție reduceri de până la 35% și prețuri mici, pentru că BIG Mag lucrează direct cu fabrici, producători și importatori. Magazinului este deschis de luni până vineri între orele 09:00 – 17:00.  Sâmbăta, programul este între 09:00 – 13:00

Produsele se pot comanda și online pe www.big-mag.ro, iar comanda ta se poate ridica direct din magazin sau poate ajunge la client acasă sau la adresa dorită prin curier.

BIG Mag vă așteaptă cu drag să îi vizitați și să purtați cu bucurie hainele de la ei!

Citiţi mai departe

Actualitate

Mascații au descins la 18 locații din Lugoj, Recaș, Timișoara, Arad și Suceava, la contrabandiștii de țigări

Publicat

în

Polițiștii trupelor speciale din cadrul IPJ Timiș au desfășurat, miercuri dimineața, o acțiune importantă împotriva contrabandiștilor de țigarete fără timbru. Imediat după ora 6, aceștia au intrat peste cei suspectați că ar întreprinde activități ilicite în 17 locații, dintre care 15 la Lugoj, Recaș și Timișoara, două la Arad și respectiv una la Suceava.

Polițiștii cercetează modul în care cele două grupări, cea din vestul țării și respectiv cea din Suceava, lucrează pentru a transporta și comercializa țigaretele în Timiș și Arad. Traficanții erau aprovizionați cu țigarete aduse de la Suceava, care la rândul lor intrau în România din țări precum Ucraina sau Moldova.

Vom reveni cu detalii.

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Cele mai citite