Connect with us

Administrație

11000 de lei, atat va plati o asociatie din Lugoj pentru castrarea si vaccinarea a 100 de caini din Tapia si Maguri

Publicat

în

caini adapost free amely 2007 club lions danemarca 3000 de euro donatii 4 iunie 2013 lugojeanul (1)100 de câini fără stăpân din Tapia şi Măguri vor fi castraţi, vaccinaţi şi microcipaţi de către Asociaţia „Free Amely 2007” din Lugoj, asociație ce va suporta și nota de plată în această operațiune, ce se ridică la 11000 de lei, adică 100 de lei pentru fiecare patruped. Acţiunea, demarată în colaborare cu Primăria Lugoj şi cu ajutorul unei asociaţii veterinare din Oradea, are ca scop stoparea înmulţirii câinilor fără stăpân şi alungarea lor din unele cartiere din oraş.

Operațiunea începe luni, 4 noiembrie, când vor fi castraţi cel puţin 100 de câini, care au mai mult de 6 luni de viață. “Este important ca lumea să ştie despre această acţiune şi să profite de faptul că noi o facem gratuit, iar cei care nu vor să-şi sterilizeze acum câinii vor fi obligaţi să o facă în viitor, însă pe cheltuiala lor”, a declarat pentru ziarul Actualitatea Elena Balaj, preşedinta asociaţiei „Free Amely 2007” Lugoj.

2 Comments

2 Comments

  1. caini maidanezi

    29 octombrie 2013 at 14:03

    Foarte bine, asta e intr-adevar o masura adevarata, printre putinele ONG-uri care fac cu adevarat ceva. Perfect adevarat insa si faptul ca, atata timp cat “izvorul” aparitiei cainilor maidanezi nu este stopat, celelalte solutii sunt doar temporare. Izvorul, recte abandonul si reabandonul (asa zisa “adoptie” dupa care cainele este rearuncat in strada) cainilor, este cel asupra caruia trebuie actionat cu fermitate.

    De asemenea, important este ca noi, cetatenii, sa raportam/sesizam orice agresiune ale cainilor maidanezi; online (www.caini-maidanezi.info) sau in mod oficial la adresele oficiale (ASPA, primarie, etc).

  2. Pingback: 11000 de lei, atat va plati o asociatie din Lugoj pentru castrarea si vaccinarea a 100 de caini din Tapia si Maguri - ZeroMaidanezi.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj anunță că suspendă audiențele. Care este motivul invocat

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj anunță că suspendă alegerile pe perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

“Având în vedere organizarea alegerilor prezidențiale, Primăria Municipiului Lugoj anunţă suspendarea audienţelor în perioada 14.10.2019 – 22.11.2019”, au comunicat reprezentanții primăriei, printr-un comunicat de presă.

Primarul Francisc Boldea susține că reglementările legale legate de campania electorală l-au obligat să ia această decizie.

„Așa spune legea, că în perioada campaniilor electorale nu se țin audiențe. Le vom relua imediat după turul al doilea. Vor fi ținute mai departe de primar, viceprimar și secretarul general al primăriei”, a declarat Francisc Boldea.

Citiţi mai departe

Administrație

Interzis la spart străzi în Lugoj! Doar până la primăvară

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj anunţă că, începând cu data de 01.11.2019, nu se mai eliberează acordul pentru  executarea lucrărilor de branşamente şi racorduri subterane pe domeniul public cu carosabil asfaltat şi pavat solicitate de persoanele fizice şi juridice pe baza autorizaţiilor de construire.

„E o decizie pe care o dăm în fiecare an. Până în 15 martie nu se mai fac intervenții în carosabil, pentru că în această perioadă sunt foarte greu de reparat”, a spus Francisc Boldea. Cei care doresc informații suplimentare pot obţine de la Primăria Municipiului Lugoj, Biroul Tehnic,  Avize, Control Urban, camera 211, etaj II, telefon 0256/352240, zilnic intre orele 8.00 – 16.00. Fax 0256/350393, e-mail :contact@primarialugoj.ro.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Cazarma Lugojului, greu de reabilitat! Au trecut șapte ani de când a intrat în proprietatea orașului și tot în paragina a rămas

Publicat

în

FOTO tentv.ro

Din martie 2013, administrația locală nu reușește să reabiliteze una dintre clădirile simbol din Lugoj. Este vorba despre fosta cazarmă a Lugojului, cedată de Consiliul Județean în proprietatea Consiliului Local.  În prima fază, imobilul a fost dată în administrare unui ONG, care intenţiona să deschidă un liceu particular. Din cauza costurilor ridicate necesare reabilitării imobilului, proiectul a fost abandonat, clădirea revenind în proprietatea administraţiei lugojene.

În iunie 2017 s-a făcut marele anunț. Proiectul de reabilitarea în valoarea de 1,7 milioane lei a fost câștigat de o asociere între firmele SC Tehnocer SRL și SC Construct Lucio SRL. De acești bani, constructorul urma să amenajeze doar o parte din clădire, cea de lângă fosta Cooperativă „Munca”, unde ar trebui să funcționeze Direcția de Asistență Socială a Primărei Lugoj.

Conform proiectului, lucrările ar fi trebuit să fie terminate până la sfâșitul anului 2018. A trecut un an de la termenul final și nu există nicio șansă ca reabilitarea imobilului să fie încheiată nici măcar în 2019. Primarul Francisc Boldea susține într-o declarație dată la postul local de televiziune, că motivul este o decizie ANAF, care a suspendat activitatea pentru una din firmele care lucrează la cazarmă.

“Vine ANAF-ul și suspendă activitatea unei firme pe trei luni. Tu ce faci? Este cazul în Lugoj, la fosta cazarmă. Acum a primit hârtie. Acolo, trei luni de zile, nu mai poți să faci nimic! Contractul nu se supendă, dar constructorul a venit ANAF-ul și i-a găsit pe doi că nu i-a avut angajați bine și i-a suspendat activitatea pe trei luni”, a spus primarul la televiziunea locală TEN TV.

Surse din administrația locală susțin însă că proiectul este blocat de mai mult timp din cauza problemelor financiare pe care le-ar avea constructorul, iar povestea cu ANAF-ul, care e mult mai veche, ar fi scuza perfectă pentru blocarea lucrărilor. De altfel, Francisc Boldea nu a menționat care dintre firme a fost suspendată de ANAF și nici de ce lucrările nu au fost finalizate în 2018, așa cum prevedea proiectul.

Citiţi mai departe

Cele mai citite